Pedodontie

Pedodontie

Dinții de lapte sunt dinții inițiali ai copilăriei, cunoscuți și sub denumirea de dinți temporari. Aceștia erup treptat începând cu vârsta de 6 luni, într-un proces fiziologic normal ce se încheie în jurul vârstei de 2 ani și jumătate.

Tratamentul de canal al dinților de lapte permite menținerea lor pe o perioadă mai lungă, asigurând astfel o bună continuitate a arcadei dentare.

Gingivita poate apărea la vârste fragede și este cauzată de boli infectioase sau de o igienă dentară necorespunzătoare. Aceasta poate fi prevenită prin periajul corect al dinților.

Abcesul este o infecție la baza dintelui, care se manifestă printr-o umflătură locală. Prin igienă adecvată și o alimentație sănătoasă, abcesul poate fi prevenit.

Sigilarea dentară la copii este o procedură simplă care ajută la prevenirea cariilor. Aceasta contribuie la menținerea integrității dinților pe o perioadă mai lungă. Este important de menționat că această procedură nu exclude complet apariția cariilor, dar cu siguranță reduce semnificativ șansele de apariție a acestora.AliDent

Pentru un zâmbet sănătos și strălucitor!